GRILLOWANE SZASZŁYKI Z BOCZKU I KIEŁBASY
GRILLOWANE SZASZŁYKI Z BOCZKU I KIEŁBASY
25 min – łatwy – 4 osoby
- kiełbasa podwawelska z Lubinki 4 szt.
- boczek wędzony z Lubinki 150 g
- cebula 3 szt.
- majeranek 1 łyżeczka
- słodka papryka 1 łyżeczka
- ostra papryka ½ łyżeczki
- sól, pieprz
- patyczki do szaszłyków
Kiełbasę kroimy na grubsze plasterki, a boczek w większą kostkę. Cebule obieramy, kroimy na plasterki podobne do plasterków kiełbasy. Patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej godzinę w zimnej wodzie. Nabijamy na przemian: kiełbasę, boczek, cebulę. Doprawiamy mieszanką przypraw i kładziemy na ruszcie. Pieczemy do momentu zarumienienia.